Gazduire WordPress – care sunt cele mai bune solutii de gazduire?

Gazduire Wordpress - care sunt cele mai bune solutii de gazduire?

Ocupand pana la 60,8% din piata CMS, WordPress este un sistem de gestionare de continut care alimenteaza in jur de 38,8% dintre toate site-urile de Internet. Peste 50 de site-uri sunt construite in fiecare zi cu WordPress. Dar, pentru ca un site sa fie fiabil cu WordPress sau cat mai performant, este esential ca acesta sa fie asociat cu un sistem de gazduire wordpress fiabil si securizat. Cu o oferta din ce in ce mai vasta pe piata, nu este insa mereu usor sa faci cea mai buna alegere.

Gazduire WordPress – despre ce este vorba?

Inainte de orice, ar fi bine sa amintim notiunea de gazduire web care consta in a pune un site sau o aplicatie web pe un server pentru ca acesta sa fi accesibil pe Internet. Serviciul este propus de catre un furnizor de gazduire wordpress.

Cui ii este destinata aceasta gazduire?

Oferta de gazduire WordPress este propusa pentru un numar foarte mare de utilizatori. Este vorba despre formula cea mai simpla si cea mai modulabila care se potriveste si incepatorilor, fie ca vorbim despre simple persoane fizice care se lanseaza in crearea de site-uri pe WordPress, fie ca vorbim despre freelancers.

In ambele cazuri, un sistem de gazduire WordPress partajat va fi mai mult decat suficient. Pe de alta parte, pentru liber-profesionistii care cauta performante mai avansate si pentru agentiile mici, un sistem de gazduire WordPress dedicat va fi adecvat. Agentiile web cu o echipa vor prefera un sistem de gazduire Cloud.

Cum functioneaza o gazduire?

WordPress a recurs mai degraba la tehnologii mai standardizate pe care le poti gasi foarte repede si foarte usor si la alte tipuri de gazduire. Fuctionarea sa este mai degraba una simpla, de baza, un lucru care permite majoritatea furnizorilor de gazduire sa iti gazduiasca site-ul in cele mai bune conditii.

Gazduire WordPress - care sunt cele mai bune solutii de gazduire?O gazduire wordpress poate sa fie deci considerata drept un sistem de gazduire clasic, dar care are nevoie de o configuratie particulara. Pe plan tehnic, WordPress are nevoie din punct de vedere tehnic, de doua conditii prealabile foarte specifice: un limbaj PHP si o baza de date MySQL.

Instalarea dureaza doar cateva secunde, in functie de solutia de gazduire aleasa. In cazul in care clientul opteaza pentru o gazduire WordPress dedicata, procedura va fi identica cu cea a altor gazde. Pe de alta parte, daca opteaza pentru o gazduire WordPress gestionata, gazda se va ocupa de tot, in functie de comparatii.

Avantaje si domenii de aplicare

Contrar ideilor preconcepute, o gazduire wordpress este simpla si performanta. Este valabil chiar si in cazul unui site e-commerce important cu diferite continuturi, cat si pentru micile bloguri cu un caracter mai personal. Se poate folosi si pentru un forum, pentru platformele unor comunitati sau site-urile de partajare. Acest lucru se datoreaza mai ales polivalentei si performantei acestui sistem.

Ce tip de gazduire wordpress exista?

Gazduirea partajata WordPress este cea mai abordabila gazduire de pe piata. Nivelul de resurse ramane unul abordabil. Gazduirea partajata se recomanda mai ales pentru site-urile independente.

Gazduirea VPS. Este un tip de gazduire care necesita mai multe competente. Prin alegerea acestei optiuni, proprietarul unui site WordPress trebuie sa configureze serverul in intregime.
In cazul gazduirii VPS, serverul fizic are un software special conceput pentru a crea mai multe servere virtuale care sunt independente unele de altele. Cu alte cuvinte, conform celei mai bune comparatii, o problema care apare pe unul dintre serverele virtuale nu va avea niciun impact asupra celorlalte servere.

Gazduire dedicata. Cu o gazduire dedicata, clientul nu va trebui sa imparta serverul sau cu alti utilizatori. Detine astfel exclusivitate in ceea ce priveste gazduirea sa. Cu o astfel de formula, un client se poate bucura de toate resursele, cu unele configurari mai mult sau mai putin puternice, in functie de nevoi.

O gazduire wordpress dedicata se recomanda mai ales unor firme mai mari, unor bloggeri influenti, dar si unor site-uri care au un trafic mai important.

O gazduire specializata pentru WordPress. Dupa cum o indica si numele sau, o gazduire specializata pentru WordPress este o oferta special elaborata pentru site-urile WordPress. Gazduirea este optimizata pentru WordPress. Fata de alte servere pentru gazduire clasice, cele care propun o gazduire specializata pentru WordPress au o infrastructura specifica care permite unui site pe WordPress sa castige in performanta si sa functioneze in deplina siguranta.

Care sunt cele mai bune alegeri pentru 2023?

Hostinger pare sa fie pentru multa lume cel mai bun server pentru gazduire wordpres de la ora actuala. Este singurul care propune o gazduire dedicata. Vei putea beneficia de performante mai mult decat satisfacatoare, de motorul de caching LiteSpeed, protectie CloudFare si de un certificat SSL.

o2Switch. Cu oferta sa unica, perfect adaptata pentru gazduirea unui site WordPress, vei putea sa iti configurezi rapid platforma. Diferenta dintre Hostinger si o2Switch este cu adevarat una minima.

PlanetHoster. Cu oferta sa numita The Worlsd, PlanetHoster va pune la dispozitia ta toate lucrurile de care ai nevoie pentru a gazdui pe WordPress un site in cele mai bune conditii. Oferta este adaptata pentru mai multe site-uri si vei aprecia cu siguranta faptul ca vei putea atribui mai multe resurse unui site.

Call Now Button