Ce presupune să te înscrii la școala de șoferi categoria B și ce vei face acolo?

Detalii proiect:

  • Proiect: Scoala de Soferi Brasov
  • Categorie: Local SEO
  • Client: DC AUTOROM

Ce presupune să te înscrii la școala de șoferi categoria B și ce vei face acolo?

Azi permisul de conducere nu este un lux, ci o necesitate de viață. Acest document oferă independență și libertate de mișcare. În fiecare an, multe persoane optează pentru școala de șoferi categoria B, pentru obținerea permisului de conducere. Pentru a fi instruit într-o școală de șoferi, trebuie mai întâi să obții o fișă medicală, care este vizată de diferite cabinete medicale de specialitate. Fișa medicală confirmă că viitorul șofer nu are contraindicații pentru conducerea vehiculelor. Se acordă o atenție sporită vizei de la psiholog. În 2023, pentru a te înscrie la școala de șoferi categoria B este obligatorie o examinare la următorii medici:

  • Control oftalmologic și ORL
  • Control psihologic
  • Control medicină internă.

Medicii pot fi de la orice clinică medicală. Pentru a completa fișa medicală, trebuie să mergi la cabinetele medicale corespunzătoare pentru a primi viza că ești apt pentru a conduce vehicule. De regulă, medicii efectuează o examinare și verifică dacă persoana este înregistrată la un narcolog sau psihiatru. În cazul promovării unui examen medical, medicii notează în fișa medicală că ești apt pentru conducerea vehiculelor.

Care este sarcina instructorilor de la școala de șoferi?

Sarcina principală a instructorilor de la școala de șoferi este să predea tehnicile necesare pentru manevrarea și conducerea unui autoturism categoria B, precum și cum să înțelegi situațiile întâlnite pe drumuri, pentru a lua deciziile corecte. În sala de curs, poți rezolva și analiza toate întrebările examenului teoretic. La școala de șoferi categoria B vei învăța să conduci o mașină de la zero, vei cunoaște elementele principale de mecanica mașinii, curs de prim ajutor și multe altele, până la obținerea permisului de conducere. Poți alege un curs Scoala De Soferi Brasov cu transmisie automată sau manuală.

Etapa teoretică include un curs de pregătire în diverse domenii. Datorită acestor ore de teorie, vei învăța regulile de circulație, vei face cunoștință cu dispozitivul tehnic al mașinii și vei putea stăpâni abilitățile de prim ajutor. Sala de cursuri are echipamentul necesar pentru studierea subiectelor necesare și există și simulatoare speciale.

Cât durează școala de șoferi?

Deoarece orele practice și teoretice se țin simultan, practica de obicei nu afectează creșterea duratei de școlarizare. Cu toate acestea, nu toți cursanții dobândesc cunoștințe și abilități în același ritm. Unii elevi ai școlii de șoferi necesită ore de conducere suplimentare, caz în care durata cursului va crește.

Este importantă și promovarea examenului de la sală și traseu. În cazul în care un cursant pică la examenul teoretic sau practic, școala de șoferi nu va elibera un certificat de absolvire. Astfel, cursantul nu va putea obține permisul de conducere. În caz de eșec la examen, perioada de studiu într-o școală de șoferi crește. Totul depinde doar de cum acumulezi legislația rutieră și cum o pui în practică.

Ce trebuie să știi înainte de a face școala de șoferi?

O persoană trebuie să decidă singură dacă va putea participa la cursuri și dacă este gata să își dedice timpul necesar cursurilor de la școala de șoferi. Absențele de la cursuri nu se pedepsesc, însă pot duce la faptul că elevul nu va putea promova examenele sau va putea pica examenul cu poliția rutieră. Acest lucru duce la costuri suplimentare și pierdere de timp.

În medie, cursul durează 20 de zile lucrătoare, dintre care 15 sunt de condus. Luând în considerare climatul, acest lucru poate duce la faptul că orele de conducere practică vor avea loc într-o condiție meteorologică, iar examenul poate avea loc în alta. Unii elevi încearcă să-și facă viața mai ușoară, așa că învață la o școală de șoferi și dau examenul pentru permisul de conducere în primăvară și vară. Alții, dimpotrivă, încearcă să se pună imediat în cele mai dificile condiții și aleg toamna sau iarna pentru a face cursul la școala de șoferi. Așa că obțin mai multe abilități de conducere în condiții dificile de drum. Prin urmare, înainte de a intra într-o școală de șoferi, ca viitor cursant, trebuie să faci o anumită alegere pentru tine.

Call Now Button