WP Rocket WordPress – cel mai bun plugin de cache in anul 2023

WP Rocket WordPress - cel mai bun plugin de cache in anul 2023

Rapiditatea unui site este un criteriu esential pentru internauti, pentru motoarele de cautare sau pentru conversie. Cu un site lent, vei risca cu siguranta sa pierzi trafic, dar si pozitii in motoarele de cautare.

Daca ai un site construit pe WordPress ai o multime de plugin-uri din care poti alege care te pot ajuta sa ameliorezi viteza sa de incarcare. Cel mai cunoscut dintre ele si cel mai popular este fara doar si poate, wp rocket wordpress. Este vorba despre o extensie de cache care va accelera incarcarea paginilor pentru un site Web.

WP Rocket WordPress – prezentare

WP Rocket este un plugin de cache, compatibil cu WordPress. Caching-ul este un proces tehnic. Global, va permite stocarea unui continut si duplicarea sa. Astfel ca, o pagina web se va incarca direct pornind de la cache. Dar in sine, cee ce trebuie sa se inteleaga este faptul ca un plugin de cache este cel care va permite accelerarea timpului de incarcare pentru o pagina de web.

Pentru a optimiza rapiditatea unui site de Internet, wp rocket wordpress propune compresarea sau accelerarea incarcarii pentru o multime de lucruri. De exemplu, este compatibil cu imaginile Webp (cel mai comprimat format de imagine si, prin urmare, cel mai rapid de incarcat). De asemenea, aceasta extensie poate fi utilizata pentru a instala un CDN, pentru a optimiza incarcarea CSS, pentru a preincarca linkuri si fonturi si pentru o serie de alte caracteristici.

Pe scurt, wp rocket wordpress va propune tot ceea ce este necesar pentru reduce durata de incarcare a unei pagini.

Cui se adreseaza WP Rocket?

Wp rocket wordpress se adreseaza in mod normal unui webmaster. Din momentul in care o persoana poseda un site si doreste sa ii optimizeze rapiditatea, WP Rocket va fi extrem de util. Si acest lucru, indiferent de marimea site-ului web in chestiune.

WP Rocket WordPress - cel mai bun plugin de cache in anul 2023In mod evident, cu cat un site are mai multe pagini, plugin-uri WordPress, imagini si altele, cu atat va fi mai greoi si mai lent. Deci cu cat este un site mai mare, cu cat are mai multa nevoie de un plugin precum WP Rocket. Un site de marime medie poate insa si el sa beneficieze de ameliorarea rapiditatii paginilor sale.

Un timp de incarcare fiabil permite de asemenea si ameliorarea ratei de convrsie. Daca o pagina se incarca mai greu, internautii vor parasi direct aceasta pagina. Si vor merge la concurenti. Daca ai un site de e-commerce sau de afiliere, rapiditatea pe care o ofera WP Rocket poate mari rata sa de conversie.

WP Rocket WordPress – un plugin multifunctional

Eficienta acestui plugin a convins o multime de utilizatori mai ales experti in dezvoltare web care recomanda din plin aceasta extensie. Aceasta nebunie in jurul acestui plugin subliniaza pur si simplu excelenta munca pe care o face. Polivalenta sa ii permite sa fie utilizat pentru toate categoriile de site-uri web:

  • Blog.
  • E-commerce.
  • Portalul web al unei intreprinderi.

Pe langa functiile sale obisnuite, WP Rocket permite de asemenea, sa se rezolve mai multe probleme conexe legate de buna functionare a unui site web. Cu ajutorul plug-in-ului Boost, motoarele de cautare pot indexa cu usurinta mai multe dintre paginile tale si le pot afisa la cerere.

Cand ai nevoie de un plugin de cache pentru WordPress?

Tehnologia de caching are o sarcina extrem de simpla: sa faca ca site-ul tau sa devina mai rapid. Paginile cu o incarcare rapida sunt esentiale pentru succesul oricarui tip de site deoarece oamenilor nu le place sa astepte. Cercetarile au ajuns la conluzia ca in jur de 40% dintre oameni se asteapta ca un site web sa se incarce in doua secunde sau mai putin. Si vor pleca de pe un site care se incarca in mai mult de trei secunde.

Cel mai adesea, atunci cand se creeaza o prezenta online, viteza este sacrificata in numele esteticii si atractivitatii.

Oamenii nu isi dau seama intotdeauna ca, atata timp cat site-ul tau nu arata ca in anii 2000, fonturile si dimensiunile sunt clare si lizibile, iar culorile si aspectul sunt adecvate, publicul va fi multumit.

Nu uita ca vizitatorii vin la tine pe site pentru a-si satisface necesitatile, fie ca au nevoie de informatii, fie ca solicita produsele si serviciile tale.

Dar, cu o tona de teme complexe care necesita multiple fisiere CSS si Java Script o pagina poate sa se incarce mai lent. Sa nu mai spunem ca unele teme sau plugin-uri nu sunt scrise asa cum trebuie deci site-ul nu se va incarca asa cum trebuie.

Aici intervine plugin-ul de caching WP Rocket WordPress care permite site-urilor sa se incarce mult mai repede.

Ce functionalitati ofera?

Caching pentru pagina: creeaza o copie temporara care va fi incarcata de pe disc, ceea ce este mai rapid decat sa accesezi de fiecare data baza de date WordPress.

Preload Cache: nu asteapta ca vizitatorii sa creeze copia cache, ceea ce face ca interfata cu utilizatorul sa fie mai rapida.

Sitemap preload: examineaza toate paginile pentru a se asigura ca paginile importante sunt intotdeauna stocate in memoria cache.

Compresie GZIP: comprima continutul pentru o descarcare mai rapida.

Caching pentru navigator. Defineste parametrii serverului pentru ca fisierele statice sa poata sa fie reutilizate.

Optimizarea bazelor de date. Se poate curata baza de date WP de elementele inutile.

Call Now Button